4e lesjaar Raja Yoga OpleidingIn het 4e jaar heb je alle stappen van Raya yoga doorlopen en ga je een en ander op een duurzame manier verankeren. Je bezit zelfkennis en weet welke richting je op wilt in het leven. Je kunt yoga een plaats geven in je dagelijks leven. Misschien wil je wel yogadocent worden, om je opgebouwde kennis en ervaring te delen met anderen. Wat het ook is, je kunt het nu gaan realiseren.
Je wordt verder begeleid een eigen weg te vinden in de yoga. De docent zal meer de rol van coach op zich nemen. Vanuit de coachende rol wordt yoga verbonden met het dagelijks leven en gekeken naar persoonlijke en professionele doelstellingen.

Het yogadocentschap

In dit jaar ga je stage lopen in de andere groepen, je leert o.a doelen te maken, didactiek en een yogales maken. Ook dit jaar ga je in je eigen groep een yogales verzorgen met een speciaal thema.

Na afloop ben je een erkent vakyogadocent!!

Dit leer je tijdens het 4e jaar van de Raja yoga opleiding:

 • Beoefenen van de 8 stappen van Raja yoga
 • Zelfstandig uitvoeren van de yogahoudingen
 • Kennis van de effecten van de yogahoudingen op anatomisch vlak
 • Degenen die docent willen worden, kunnen dit jaar bovendien de zijstroom 'didactiek' volgen (lesopbouw, juiste stemgebruik, etc.) Je gaat een yogales geven aan je medestudenten. 
 • Je kunt gedurende 6 weken stage lopen zodat je steeds meer praktijk ervaring krijgt

Dit bereik je:

 • Realisatie van je doelen en wensen
 • Het vermogen je energetisch af te sluiten voor de buitenwereld
 • Rust en lichtheid in je werk en privébestaan, en het vermogen om je leven te sturen
 • Weten hoe je je naar de buitenwereld kunt profileren
 • Een professionele houding als yogadocent
 • Na afloop van het 4e jaar kun je alle yoga ervaring gaan gebruiken als (inspiratie)bron voor de komende jaren in alle leeftijdsfase, zowel in je persoonlijk leven als die van professionele vakdocent

Lesprogramma:

 • Wekelijks 1 les van 3 uur. 35 weken les gedurende 3 uur 
 • Wekelijks 4 uur zelfstudie (asana's en theorie): in deze uren kun je ook met je medestudenten een oefengroep vormen om samen te oefenen
 • Ter afsluiting van de opleiding schrijf je een scriptie. Bijvoorbeeld over een yogarichting waarin je wilt gaan lesgeven, zoals kinderyoga of bedrijfsyoga. Of over een onderwerp van de yoga waarin je je verder wilt verdiepen. 

Na afloop van het 4e jaar:

Tadáá, het erkende 600 uur diploma!

Na het afronden van het 4e jaar van deze opleiding ben je een vaardige Raja yoga docent en ben je in staat om vanuit je innerlijke inspiratie les te geven. De cirkel is rond: je weet de yoga naar buiten te brengen en te integreren in je dagelijkse bestaan. En je zult diepe mentale rust, energie en kracht gaan ervaren. Ook hebben verdieping en verstilling plaatsgevonden.
Als professionele vakdocent weet je de yoga naar buiten te brengen vanuit je eigen kracht en basis. Verder weet je je energetisch beter af te sluiten en kun je alles wat je de afgelopen jaren hebt geleerd de rest van je leven als inspiratiebron gebruiken. Als yogadocent of enkel voor jezelf.

Met je diploma kun je ook lid worden van de beroepsverenigingen SYN en VYN. En kun je over aan het werk als erkende yogadocent.

Kosten van het 4e jaar:

Per 1 juni 2017 bedragen de kosten per lesjaar (voor 35 wekelijkse lessen van 3 uur) in totaal € 1.535,–
Je kunt kiezen hoe je dit wilt betalen:

 • In 10 termijnen van € 158,–
 • of 4 termijnen van € 390,– (korting: € 20,–)
 • of In een 1 keer € 1.535,– (korting: € 45,–)

IBAN: NL41 ABNA 0557 3777 30 t.a.v Yoga Centrum Zeeburg, Amsterdam.
Betalingsvoorwaarden: Het cursusgeld voor een periode van 1 jaar dient volledig te worden betaald, ook als men voortijdig stopt of lessen mist. Er is geen teruggave van betaald lesgeld.

 

 

Docent: Annemiek Latour
Yogacharya, voorzitter van
Vereniging Raja Yoga Nederland

Raja Yoga Opleiding is aangesloten bij Vereniging Raja Yoga Nederland
ERKENDE OPLEIDING

 

Annemiek is lid van
Vereniging Yogadocenten Nederland

Aanmelden!

Frances: "Het 4e leerjaar was een werkelijke transformatiejaar geworden; de voltooiing van het 4e yoga opleidingsjaar betekende voor mij de afsluiting van een jarenlange zoektocht naar zingevingsvraagstukken."

“In het vierde jaar en na het schrijven van de scriptie is yoga voor mij van iets abstracts buiten mij veranderd naar iets concreets in mij”.

“In de lessen van het 4e jaar leerden we deze zelfstandigheid doordat Annemiek ons steeds meer stimuleerde om goed te voelen en te werken volgens onze intuïtie. Ze liet ons steeds meer los, in vertrouwen. Niet in vertrouwen dat we alles perfect wisten en konden, maar met het vertrouwen dat we onze weg wel zouden vinden. De asana's deden we veel in tweetallen. Hierdoor kon ik me, met hulp van de persoon met wie ik samenwerkte, nog beter richten op mijn binnenkant en beter voelen en loslaten. Door een ander te helpen in de yogahouding, leer je goed te zien en voelen hoe het fysieke lichaam reageert op een yogahouding, aandacht, concentratie en ontspanning.”

Ga naar boven